TOK SEN.jpeg

TOK SEN VIBRACIJSKI TRETMAN

PREPUSTI SE VIBRACIJI I OSJETI ENERGIJU KROZ CIJELO TIJELO

Ovaj vibracijski tretman sastoji se od 2 dijela.

1. DIO„A health oxygen /chi exerciser“ – aerobni trenažer za kompletan fitness & opuštanje
15 min ležanja na chi exerciseru ili "Golden fish exerciseru", tj. spravi koja stvara i pojačava vašu vitalnu energiju - chi. Opće poznato je da manjak vitalne sile dovodi do umora, slabosti i bolesti organa, dok optimalna količina energije donosi zdravlje i dug život.
Ovaj stroj omogućava poseban oblik vježbe- pokreta koju zovemo "pasivna vježba". Nazivamo ju pasivnom zbog toga što se vježba odvija dok ležite na tlu čineći apsolutno ništa.
Sprava je potekla iz Japana, kao imitacija pokreta zlatne ribice koja radi postranične fleksije, na taj način stvarajući kisik u organizmu. Ovaj pokret naizmjeničnih lateralnih fleksija ležeći bio je dijelom raznih tradicionalnih terapija pokretom - originalno pokret je izvodio terapet njišući noge pacijentu. NISHI - SHIKI metoda još 1927.god. opisuje kako samostalno izvoditi ovaj pokret (vježba se zove  "Kingyo undo ili Zlatna ribica"). Prva verzija sprave (feet- swinging divice) je proizvedena u Japanu 1988.god., na inicijativu dr. INOUE. On je specijalizirao na temu stvaranja kisika u tijelu, na svim razinama. Promatranjem životinja, posebno japanske zlatne ribe, on je uočio pokret koji nedostaje ljudima.
Kad je prva sprava puštena u praksu, u viđene su mnogobrojne dobrobiti, a japansko ministarstvo zdravstva ju je prepoznalo i priznalo kao pomoćni medicinski uređaj 1990.
Veliki uspjeh ova sprava doživjela je i u Kini, budući da oni imaju dugu tradiciju njegovanja vlastitog zdravlja i tradiciju Tai Chija i Chi gonga. Oni su prepoznali da ova sprava povećava protok Chija kroz cijelo tijelo.
1992. god. ovu spravu je tajwanska kompanija uvela u SAD pod nazivom "Chi machine", gdje je patentirana kao"Kinesitherapic equipment", dizajnirana da pruži "stress - free aerobnu vježbu.

DOBROBITI
- Ovaj trenažer potiče cirkulaciju od stopala pa sve do mozga, 15 min je kao 10 000 koraka, izuzetno za jajnike, maternicu, kralježnicu, celulit, bol u ramenima, križobolju i zatvor.

Dodatne dobrobiti masažera:
- povećava vitalnu energiju tijela
poboljšava disanje i reducira probleme dišnog sustava
- uklanja stres i opušta um i tijelo
- balansira autonomni živčani sustav
- masira unutarnje organe i poboljšava njihov rad
- jača kralježnicu i uklanja blokade iz nje donoseći veću mobilnost
- povećava mobilnost kukova i ostalih zglobova
- smanjuje umor i upale u mišićima
- ublažava neuralgije

 

 

2. DIO TRETMANA - TOK SEN THAI LUPKANJE ČEKIĆEM PO ODREĐENOM PROTOKOLU

DOBROBITI
- poboljšava cirkulaciju, a bolja cirkulacija otklanja energetske blokade iz tetiva itd..
- potiče detoks
- opušta mišiće i smanjuje bol i nelagodu u tijelu- napeti mišići pritišću kapilare- što smanjuje cirkulaciju krvi u mišićima, a ovo uzrokuje bol
- odlično za oslobađanje stresa iz tetiva
- stimulira periferne živce - budući da živci idu paralelno sa kapilarama, svaki udar čekićem stvara vibraciju koja osvježava kapilare i periferne živce
- pomaže kod uklanjanja: glavobolje, migrene, zamagljenog vida, gubitka sluha, bola u ramenu, vratu, laktu, šakama i smanjene mobilnosti ruku i ramenog pojasa, križobolje i problema sa lopaticama, uklještenja živca, boli u kukovima, koljenima, napete stražnje lože, listova, plantarne fascije, probavnih problema....

Udaranje čekićem po akupresurnim točkama na stopalu poboljšava stanje cijelog tijela, tijelo postaje mobilnije, svježije, a um smireniji, kreativniji i budniji

TRAJANJE TRETMANA - UKUPNO 60 MIN
15 MIN - CHI EXERCISER AEROBNI -trenažer za kompletan fitness & opuštanje
45 MIN - TOK SEN THAI LUPKANJE ČEKIĆEM 

 

CIJENA - 200 KN