sup.jpeg

SEE SEA SUP JOGA

See sea Sup yoga je zanimljiv i zabavan oblik vježbanja joge u kojem uživaju  i početnici i napredni praktičari joge. Idealna je cijelu obitelj, grupu prijatelja, ako se želite rashladiti, okupati i vježbati... Specifična je po tome što se vježba na dasci (sup) koja je na moru – može biti slobodna ili privezana za središnju plutajuću platformu. Budući da se radi na moru, podloga je manje stabilna, što pruža novo iskustvo vježbačima.

DOBROBITI


Brojne su dobrobiti vježbanja joge na ovakav način:
 

  1. Tehnike disanja na moru donose puno veće dobrobiti zbog okuženja

  2. Um lakše ulazi u relax zonu

  3. Potreban je mnogo veći fokus i ravnoteža zbog nestabilnije površine, što tjera um da bude u sadašnjem trenutku ( ukoliko nije – brzo ćete se naći u moru )

  4. Tjera vas da usporite ritam vježbi, da osvijestite svoje tijelo – da uz pomoć daha održavate ravnotežu

  5. Nema mišića koji nije uključen pri izvođenju asana na supu – posebno u stajaćim položajima – noge postaju tonirane jer cijelo vrijeme koordiniraju kontrakciju i relaksaciju na najfiniji način, kao i središnji trup koji mišićno koordinira rad gornjeg i donjeg dijela tijela , a tu je i 3. čakra – za koju kažemo da je središte energije i motorike. Na ovaj način, iako smo na nestabilnoj podlozi, na moru – itekako radimo na „uzemljenju“ – kako fizičkom, tako i psihičkom.


Najviše o sup jogi govore iskustva i doživljaji naših SUPer vježbača.

SUP JOGA ISKUSTVA

"U sat vremena sup joge stane: shvaćanje sadašnjeg trenutka kao jedinog oruđa koje održava balans života, poimanje snage prirode, važnost timskog rada te sreća uzrokovana padom nakon kojeg novo balansiranje postaje samo zabava lišena straha od neuspjeha!  Namaste – I. M."

om.png

SUP……Sve ono što ti se čini da si svladao na kopnu, na dasci postaje izazov. Svaki i najmanji pokret glavom ili okret stopala zahtjeva aktivaciju svih mišića. Kretnje su sporije, koncentracija maksimalna, trenutak potpuno svjestan. I taman kad pomisliš da sasvim dobro balansiraš u trokutu, padaš. Ali i to je ok, jer dižeš se, udahneš i kreneš ponovo uz osmijeh. Zagarantirana dobra zabava, a ostalo ” kol’ ko iđe, iđe. – N. H

om.png

Sup jogu opisala bih kao jedinstveno iskustvo; zabavno, izazovno i, ono najvažnije, ‘tjera’ vas da cijelo vrijeme budete potpuno prisutni i usklađeni s trenutkom! – E. L.

om.png

Stava da je nemoguće odraditi jogu na supu ,a da pritom ostaneš miran i u sadašnjem trenutku, prisilio me da odlučim probati. Osjećaj koji sam doživila doveo me do mišljenja da je jedino nemoguće ne biti u sadašnjem trenutku i pritom ne uživati. Preporučam svima, a ja se bilježim opet!!! Hvala L&S!!! – M. G.
 

om.png

Yoga na supu je bilo jedno novo, predivno iskustvo. Teško je riječima opisati mirnoću duha i tijela koja se osjeća kada se stope pokret, voda i sunce. – F. G.

om.png

Jedinstveno iskustvo, spoj izazova radi nestabilnosti podloge te mira i relaksacije koju pruža yoga, more i svježi zrak. – A. Š.

om.png

Predivno iskustvo, zagarantirana zabava zahvaljujući nestabilnoj podlozi ali i instant izgradnja samopouzdanja, svi mišići aktivni, dobro društvo, a sve ostalo je sunce, more, smijeh i duboki dah! Čista terapija!  – K. Č.

om.png

Prvi susret sa yogom. Promatram profil ljudi. Svi različiti. Mislim se o razlozima zašto su tu. Krenuli smo. Sigurna sam da će biti lako. Paf! Ne mogu se spojiti, povezati zvukove, misli, pokrete. Trudim se bolje skoncentrirati. Promatram jednu djevojku koja je izvodila vježbe jednostavno, izgledala potpuno mirno, skladno. Njezina mirnoća je fascinantna. Potpuno neopterećena zvukovima, ljudima oko sebe. Samo mir.  Shvaćam da je ovo prilika naučiti nestati iz turbulentne svakodnevnice i uroniti u dubinu čistila, neopterećenosti, lakoće, tišine koje se odričemo svaki dan u ime nečega što nam je nametnuto da moramo i da bi trebali. Namaste! -K. K

om.png

Savršena jutarnja joga na supu sa mnogo zabave i odlične energije. Odličan način za započeti dan. J.B.

om.png

Baš ono što ti treba za dušu i tilo. M.V.

om.png