VAŠA YOGA ISKUSTVA

Divna energija. Prava je sreća imati Lea za učitelja. Stručnost i nesebično znanje koje dijeli teško je naći. Hvala. T.T.

Nakon obilaska mnogih "razvikanih" i popularnih yoga studija u Zagrebu, Divine u Šibeniku uistinu je nešto drugačije i odmah se uočava da to nije samo posao već stil i način života. Uvijek spremni pomoći- fizički u studi-u podrediti cijeli sat vama, kao i nesebičnim vođenjem i davanjem savijeta preko poruka i messengera. Mislim da je Leo više od yoga instruktora, i hvala njemu i Sanji na svemu. Sve pohvale i punim plućima i srcem naprijed! Nadam se da je ovo početak jedne velike i divne priče! -I.M.

Dragi Sanja i Leo su puni želje nesebično podijeliti svoje znanje, a ponajviše pozitivnu energiju kojom zrače. Satovi su poučni, zabavni, vježbe ponekad sve samo ne lagane, ali nitko nakon sata ne izlazi bez širokog osmijeha na licu. -T.B.

Online yoga za mene je jedinstveno iskustvo jer u nedostatku vremena ostati doma, a imati yogu online sa Sanjom i Leo je zaista neprocjenjivo. Leo je i pored tog uvijek tu, na raspolaganju da pomogne, ukoliko zaboli uho, leđa i sl., ali i kad stegne oko srce i duše.

Hvala Sanji i Leu na iskrenoj predanosti.- A.K.

Kad nas stisnu problemi, osvijestimo se i krenemo u potragu za boljim-zdravijim životom. Nakon hernije diska i upute na operaciju sam odlučila probati preuzeti “stvari u svoje ruke”. Leđa su me jako boljela. Gledala sam košarkaše kako skaču i mislila sam si - kad ću ja opet moći skakati?? U divine joga studio sam došla po fizičko zdravlje, a izašla sa nečim puno većim. Holistički pristup liječenju i životu doveo me do potpunog fizičkog izlječenja i mentalnog napredovanja. Danas skačem, tjelesno mogu više nego ikad, a psihički sam se okrenula više prema sebi- ništa sebično, sasvim taman. Zdravlje izvana i iznutra! - A.Š.

­­­­­­Moj prvi utisak u Divine yoga studiju je pozitivna energija, nesebično dijeljenje savjeta vezano za održavanje zdravlja. Karizmatičan i uvijek nasmijan Leo i samozatajna Sanja. M.V.

Dragi Leo i Sanja, prošla je 1 godina otkad sam prvi put došla k vama. Promijenili ste mi život za više od 360! Došla sam pogrbljena fizički i psihički. polako i nesigurno promatrajući, slušajući i učeći na svakom satu u toliko toga sam pronalazila sebe. svoju bol. Danas, s veseljem i radošću iščekujem svaki sat i naše druženje. Od ukočenog tijela prepunog bolesti i operacija, joga mi je donijela značajnu gipkost. Od nemogućnosti izvođenja hrpe vježbi do sada izvođenja skoro svih. S obzirom da najviše problema imam s leđima, sve vježbe za zglobove su mi puno pomogle. Vježbe poput položaja djeteta za ukočenost, trokuta za bolove u vratu i ramenima, malog mosta za leđa, goluba za išijas..i mnogo mnogo drugih..omogućile su mi da svom tijelu podarim pažnju, pomoć i njegu uz olakšanje odmah bez lijekova i nesanica zbog boli. Od sada pa naprijed hodam uspravno zauvijek sa osmijehom na licu. Vječno vam zahvalna. - A.Z.

Yogu sam prvi put isprobala u svojim kasnim četrdesetima i sasvim je jasno da se do tada nagomilalo dovoljno - oku nevidljivih i mozgu nedefiniranih prepreka i barijera. Neke od njih su već dobile i zvaničnu dijagnozu, potkrepljenu objašnjenjem "sukladno vašoj dobi". Mojoj dobi?!!!

Yogu vježbam, sad već tri godine s naglaskom na REDOVITO , te svaki sat (i dalje) mi je novi izazov kojem se radujem, još uvijek pomičem svoje granice i upoznajem samu sebe (neovisno o dobi). Ako sam ikada prije i (po)mislila da je yoga -"ono kada izvodiš yoga asane" - bila sam potpuno u zabludi. Zahvaljujući Sanji i Leu, njihovoj predanosti, strpljenju i nadasve podršci koju mi pružaju, naučila sam da "raditi" yogu znači savladati yoga asane, pranayame i meditaciju ili tako je moj život poprimio jednu novu dimenziju u kojem je pažnja na sadašnjost bez razmišljanja o prošlosti ili budućnosti u opuštenom, zdravijem i fleksibilnijem tijelu. 

Ako je yoga putovanje, Lao Tzu je rekao:" Dobar putnik nema fiksne planove i nema namjeru stići".

Hvala Sanja! Hvala Leo! Namaste! - K.Č.

Nakon pojave prvih simptoma autoimunih bolesti postalo mi je jasno da rješavanju problema treba pristupiti sistemski i cjelovito jer nakon kucanja na mnoga vrata liječničkih ordinacija došla sam do zaključka kako službena medicina često liječi simptom, a ne dotiče se uzroka. Prvi korak je bio podizanje imuniteta i u to vrijeme na jednoj od društvenih mreža pojavila se najava radionice u DYS. Ne znajući što očekivati prijavila sam se i u ugodnoj atmosferi i strpljivom vodstvu Lea i Sanje nakon dvodnevnog tečaja naučila sam tehnike disanja koje su toliko jednostavne, a toliko transformativne za opće dobro stanje organizma da je prve efekte teško opisati osim superlativima kao stanje čistog blaženstva. 
Sve velike stvari imaju male i jednostavne početke, ali nije mala stvar naučiti čovjeka kako da nanovo udahne život.  - D.Ž.

Ja sam prošli tjedan napravila pauzu od trčanja i radila jogu s vaših videa svaki dan. Jučer je bilo lipo vrime, napravila sam tvoje vježbe istezanja i išla joggirat malo, jer mi je gušt bio. Znači, ništa me nije bolilo, ni noga koju sam operirala (prošle godine sam nakon 4 godine u zglobu na stopalu izvadila titan koji su mi stavili na Novom Zelandu... nisam mogla ni trčat 4 godine, a ni hodati kako triba), ni leđa. Trčim inače 3 km ili 4, jučer sam tu distancu s disanjem pravilnim trčala, nisam se umorila, pa sam napravila još 1 isti krug znači oko 7 km bez pauze, bez umora.

Ne znam jel do yoge ili do c - m- k divine detoxa prošlog tjedna...Vjerojatno sve skupa. - M. S.

Nakon dugogodišnjeg opiranja, prodisala i ja uz strpljivi tim Divine studija. Prodisala fizički, ali i psihički. I znate šta...Mogu zvučat crazy, ali sve je nekako bolje i sve je nekako lakše kad čovjek konačno prodiše... - M.E.

Odlični učitelji, lip ,ugodan prostor, te mogućnost kombinacije satova plesa i yoge po osobnoj želji. - M.S.

Jogu sam i prije prakticirala ali Leov strpljiv i personaliziran prisup nije bio čest. Posebno želim istaknuti vedrinu na koju nas je poticao ne plašeći se da će se njegova time"potrošiti"! Iskrenost i lakoća rada s vježbačima velikih dobnih i svih ostalih razlika ukazuje na ljubav prema čovjeku - najveću ljudsku vrlinu. - V. K.

Da ti konačno izrazim kako je meni joga promijenila život. Moram reći da me vježbanje s tobom naučilo strpljivosti, prije bih uvijek vježbala brzinski samo da odradim to i skinem salo, a kod tebe nije više bio bitan cilj nego putovanje. Puno vise sam usredotočenija i smirenija i što je najvažnije nastavila sam dalje sama vježbati. ! Pozz od mene i mame! -M.M.

Dragi Leo, jednu od najvećih dobrobiti našeg "druženja" bi svakako istaknula spoznaju o moći daha i osvještavanje važnosti pravilnog umijeća disanja. Iako sam i prije vježbala jogu i bila upoznata s važnosti pravilnog disanja, shvaćala sam ih prilično površno te sam više bila usmjerena na fizičku manifestaciju i izvedbu samih vježbi, odnosno asana. Vježbajući tehnike disanja kao što su Bhastrika i KapalBhati, s kojima se nisam prije nikad susrela, dokazale su mi koliko se za 10-ak minuta vježbi tijelo može napuniti energijom tako da bi nakon treninga dolazila kući izrazito raspoložena, vesela i orna za obavljanje dosadnih i napornih kućanskih poslova (što inače nije običaj, hehe). Doduše, također sam primijetila da dobar feeling ne traje dugo jer uslijed novih obveza, svakodnevne jurnjave za koje čim, vraća se i stres, anksioznost, itd. Zato bi trebalo izdvojiti svakodnevno tih 10-ak minuta za sebe i u uvesti ih kao redovnu higijenu. Ne kažem da uspijevam, često preskočim, ali i dalje se trudim....

Hvala Leo!
p.s. Tvoja pozitivna energija je bila zarazna! - K.B

Ukratko mogu potvrdit da sam bolja osoba prema sebi i drugima, iskrenog i otvorenog srca. Masu sitnih detalja se prominilo, sve nabolje, prelipo mogla bi pisati satima... Više sam u trenutku sadašnjem, misli su mi pozitivnije, sve mi je puno lakše rješiti. Kad se osvrnem dosta san se prominila. Vezano za tebe, jednostavno zračiš sa tako jednom lipom energijom sa kojom privlačiš ljude oko sebe, osjeti se tvoja odanost, iskrenost za pomoći i ljubav koju šalješ svima, nešto neopisivo lipo. Zahvalna san na prilici sta san te upoznala i kratko se družila i upijala znanje. Sanja je odlična instruktorica, koliko bi se opustila ne bi se mogla koncentrirati na broj ponavljanja u jogi, mogu reći da je meni joga sa Sanjom bila predivna i djelovalo je kao meditacija, savršeno! :)))
Za sve promjene koje su mi se dogodile u pozitivnom smislu Sanja je dosta zaslužna. - L.B.

 

Dobar dan Leo, zahvaljujem Vam se na tehnikama disanja, vježbama za koje se osjećam da su jako korisne, poboljšavaju moj život na svim razinama. Tehnike disanja imaju jak utjecaj na fizičkom, mentalnom i duhovnom nivou čovjeka. Moj um tehnikama disanja, vježbama i meditacijom postaje pročišćen, smiren, uklanja napetost iz tijela, osjećam se smirena i sretna.
Hvala Vam za znanje koje ste nam darovali! -I. B.

 

Općenito izbjegavam osobne statuse ali ovaj put ću napravit iznimku radi ljudi kojima dugujem vječnu zahvalnost.  Nakon mjeseci bolnica, doktora, specijalista... napokon sam dobila dijagnozu da sam zdrava. Mojoj sreći nema kraja.  Vrtoglavice, stres i bolnice su napokon iza mene, nadam se zauvijek.  Zahvale od srca divnim ljudima iz Divine YOGA Studi-a te posebno veliko hvala najboljim učiteljima Leu i Sanji, jer bez vaših savjeta, vodstva i podrške ništa od ovog se ne bi dogodilo. Hvala vam na vašoj pozitivnoj energiji. Nadam se da ćemo se družit na još punooooo treninga. Zaslužujete moje divljenje za sve šta radite. - B.Ž. 

Preko yoge spoznala sam koliko smo svi mi kompleksna bića, počela sam doživljavati svoje tijelo na sasvim drugačiji način, postala sam svjesna svakog dijela sebe kojeg nisam poznavala, naučila sam prihvatiti se u potpunosti, počela sam živjeti sada, poštujući zakone univerzuma i prvenstveno svojih misli, te najvažnije počela sam se iz početka odgajati, dajući si svo razumijevanje svijeta. Leo, kao učitelj, približio mi je taj svijet na jedan praktičan, vedar i lako usvojiv način, inspirirajući svakog od nas, i čineći svaki, baš svaki trening različitim, te pazeći na posebne probleme svakog od nas. I hvala mu na tome! Takvo znanje i iskustvo je za cijeli život/e .  - M.P.

Yoga …. što ona znači za mene i kako je sve krenulo…

Susret s yogom se dogodio slučajno, iskreno i ne sjećam  se točno, ali je bio proces koji je trajao godinama baš kao i ovo moje trenutno tipkanje o njoj.  Godinama sama sebi govorim, moram napisati osvrt o ovom iskustvu, ali nisam bila spremna … ajmo to tak reći… inače i prije samog poimanja yoge sam bila dijete koje je uživalo u stvarima kao što su poimanje samog sebe i sl. možda se ne znam točno trenutno izrazit, ali znam da sam bila čudak za ostatak ekipe, obitelji i sl.

Prvi susret je bio spontani razgovor za jednim obiteljskim ručkom gdje je moj „rođak“ Josip iz Zagreba meni spomenuo yogu jer je mislio da sam ja onak' baš u tom, (ne znam što ga navelo na takvo razmišljanje),  i spomenuo mi to u kontekstu: „Joj, vi u Šibeniku imate Lea, on je super“, i nekako smo razmijenili par rečenica za koje on možda nije ni svjestan koliko su ostavile na mene utisak. Kad sam došla u Šibenik išla sam naći na Fb tog super Lea i krenula sam…. u studiju me dočekao momak ogromnog osmjeha, koji je strpljivo slušao svako moje „ne mogu ti ja to“ i sl., i svaki put me razuvjerio. S vremenom počneš vjerovati u samog sebe, u svoje tijelo i shvatiš: „ja mogu sve!“

U početku sam imala individualne sate, jer sam tad mislila: „e nema šanse da ja išta budem uhvatila, ja ne mogu apsolutno ništa osim glumit mrtvaca na podu“…  Satovi su bili jako zanimljivi… uz vježbanje dobila sam jako puno informacija o tome kako moje tijelo reagira prilikom izvođenja neke vježbe, kako različite tehnike disanja djeluju na tijelo i um (što je meni osobno jako bitno, jer uživam u takvim saznanjima i postaneš svjestan koliko smo veličanstveni). Nakon sata yoge smo se svi kolektivno osjećali „poletno“, svima bi se okice zacaklile. Rekla bih da bi nas sat yoge podesio na frekvenciju sreće, a to je samo jedna od pozitivnih stvari koja mi se svaki put dogodi nakon vježbanja, nakon dubokog yoga disanja i sl.

 Uz sve ovo gore navedeno sam i kronični bolesnik, bolujem od cistične fibroze što znači da su mi svi organi u tijelu oštećeni i svakom treba farmakološka podrška da bi mi tijelo „funkcioniralo“. Najviše su oštećena pluća… Kako sam cijeli život na rezervnim lijekovima koji dok liječe jedno oštećuju drugo, našla sam se u začaranom krugu i s cca 25g. sam se osjećala kako moje tijelo rapidno stari i da  gubim kontrolu nad svojim tijelom…

U bolnici su me stavili na obradu za transplantaciju pluća koja su bila svega 28% u funkciji i cijelo tijelo mi je bilo jako kruto, uznemireno zapravo, cijela sam bila u konstantnom spazmu. Sve mi je bilo fizički jako teško i svakog sam pokreta bila svjesna jer mi je bio velik izazov.

Danas 4god.  kasnije imam 46% plućne funkcije, moje tijelo i dalje nije bogzna kako gipko i sama sebi sam smiješna dok vježbam, ali sam sretna i ispunjena jer sam se osposobila za život.  Kako je moje zdravlje raslo, tako sam i ja rasla, razvijala se duhom i tijelom. Sad s mojih 29god. moja bolest je stavljena pod kontrolu, tu je, nije nestala, ali je pod kontrolom te samim tim ja funkcioniram, radim, danas sam nečija supruga, trenutno pišem završni rad te sam uskoro i službeno farmaceut… nekako je sve došlo na svoje… Iako mnogima podatak da su mi pluća na svega 46% zvuči malo, možda nekima moj „napredak“ izgleda malen kad to promatra kao nekakav grafički prikaz, ali to su samo brojevi.  Da je lakše vizualizirati => osoba koja ima manje od 30% kapacitet pluća planira odlazak na wc, tuširanje je jedno od gorih radnji jer sve isparava i to stvara dodatan pritisak na pluća i O2 pada te je na oksigenoj terapiji (prima kisik 24h dnevno), osoba od 30 do 40% već funkcionira donekle, ali se brzo umara i sl. a osoba s 40% pa na više već može imati cardio treninge recimo u mogućnosti je trčati neki kraći period…

Činjenica je da zdravi ljudi koriste svega 30% svojih plućnih mogućnosti tako da sam sad tu negdje.

A.J.