AKUPRESURA 

"ŽIVOT JE SABIJANJE ENERGIJE U MATERIJU, A SMRT JE RASPRŠIVANJE MATERIJE U ENERGIJU" iz KANONA UNUTARNJE MEDICINE ŽUTOG CARA

MEHANIZAM AKUPRESURE

Akupresura je izuzetno znanje zbog toga što ga mogu koristiti apsolutno svi. Dok za akupunkturu treba imati izuzetno znanje, kaže se da akupresuru mogu raditi i mala djeca. Pritiskom određene točke uklanjamo odmah i do 40 % blokade iz određenog organa ili regije (npr.kralježnica).

 

ANALOGIJA PRIRODE I TIJELA

Energetske kanale možemo usporediti s koritom rijeke, energiju koja njima protječe sa samom rijekom, a virove u riječnom toku s akupresurnim točkama. 
Način rada i zadatak različitih oblika masaža na istoku možemo prikazati poput ove metafore a vodom. 
Zamislite krajolik s zelenim poljima kojima teče rijeka uz čije obale su stabla. 
Nakon toga zamislite snažnu oluju poslije koje su mnoge slomljene grane u koritu rijeke stvorile branu koja sprječava daljnji slobodan tok vode. 
Nastalu situaciju obilježava mnoštvo vode u gornjem toku do brane i nedostatak vode nakon nje. To može prouzročiti brojne probleme - s jedne strane poplave, a s druge sušu i odumiranje vegetacije. Ukoliko ponovno želimo uspostaviti ravnotežu, moramo ukloniti branu. Na isti način, kada energija nesmetano teče mrežom naših energetskih kanala, osjećamo se dobro i usklađeno, a kada je iz bilo kojeg razloga, ga protočnost smanjena, nastupa stanje koje na zapadu uobičavamo zvati bolešću. Bolest, odnosno stanje smanjene protočnosti energije, terapeuti energetskih disciplina rješavanjem dovođenjem u dodir područja zastoja energije spajanjem s onima u kojima je nedostaje. Takvim preusmjeravanjem energije potiče se moć samoregulacije i samoiscjeljenja koju svatko od nas posjeduje. 

 

Bitno je napomenuti da je naše tijelo kao spužva, i kada zbog nepravilnog daha, nedovoljno vode i neadekvatne fizičke aktivnosti ne uspije razgraditi stres, on se formira u obliku kristala, koji sprječavaju slobodan tok energije kroz organizam. Ovo uzrokuje slabljenje mišića i rada organa, jer sprječava normalnu cirkulaciju krvi i opskrbu hranom. Dolazi do nakupljanja kiseline u zglobovima, te smanjene mobilnosti. Čak može doći i do dislokacije zglobova i propadanja kralježnice.

 

Upravo te kristale kiseline mi pritiskom na određenu točku razbijamo.  Kako ih razbijemo, tako bipotencijal ili prana /energija krene normalno teći. Električna energija ili prana upravlja s 5 elemenata - zemlja, voda , vatra, zrak i eter, dok tih 5 određuje kako će se ponašati naše tijelo (kosti, mišići, probava, zubi, kosa, koža, nokti, krv itd.) i karakter...

 

Akupresura spriječava otjecanje energije iz tijela. Dokumentirani su slučajevi npr. ukočenosti vrata i kronične boli ramena zbog koje osoba nije mogla pomaknuti ruku,  u kojima je već nakon 5 do 10 min akupresure došlo do potpunog oporavka.

 

Pritisak na određene točke ima anelgetički i antiupalni efekt

TRAJANJE - 30 MIN
CIJENA - 150 KN