DIVINE HATHA YOGA

Divine joga je drevni sustav joge po 2500 godina staroj tradiciji Raja kraljevske joge Gurudeva Shri Shivakumar Swamijija Nasimatha koju je Swami Urgaya prenio na Zapad. Prilikom vježbanja Divine joge prenosi se energija i dolazi do iscjeljenja na svih 7 nivoa aure.

Elementi Divine Hatha Yoge

OMKARA & MANTRA JOGA

Energiziranje uma, duha i tijela putem zvuka OM & drugih drevnih mantri na Sanskrtu.

Na ovaj način jačamo, te štitimo svih 7 omotača od negativne energije...

20689599_2019662388059638_513736370542022185_o.jpg

TEHNIKE DISANJA

Um je gospodar osjetila, dah je gospodar uma...

- HATHA JOGA PRADIPIKA

Na našim satovima joge upoznat ćete se sa brojnim i praktičnim tehnikama disanja...

ana poster.jpg

JOGA FIZIČKE VJEŽBE - ASANE

Joga vježbe donose zdravlje svim sustavima; kralježnica postaje snažna i gipka, zglobovi energetski protočni, a tijelo skladno. 

Naučit ćete brojne asane koje se izvode na različite načine:

a) vezano na dinamiku izvođenja koja može biti statika ili dinamika

b) vezano za početni položaj izvođenja vježbe (stajanje, sjed, čučanje, razni upori,ležanje na trbuhu ili leđima…)

c) vezano za funkciju – jačanje, labavljenje, istezanje, uvrtanje ili savijanja naprijed, natrag, uvrtanja, bočna savijanja, inverzni položaji, vježbe ravnoteže…

17933222365581110.jpg

JOGA MUDRE &
BANDHE

Naučit ćete primijenjivati jednostavne, a moćne joga alate, koji balansiraju 5 elemenata i donose zdravlje i sklad tijelu i umu.

ana šavasana zen.jpg

RELAKSACIJA

Naučit ćete načine maksimalne relaksacije i oslobađanja trostruke napetost - fizičke, mentlne i emocionaln. Jedna od moćnih tehnika je JOGA NIDRA ili jogijski san.

TEHNIKE TAPKANJA, SAMOMASAŽE I AKUPRESURE

Na našim satovima ćesto primjenjujemo ova jednostavna znanja - uz pomoć kojih veoma brzo i efikasno možete maknuti bol i nelagodu iz određene regije...

sanja plaža disnje zen.jpg

KONCENTRACIJA & MEDITACIJA

Koncentracija i meditacija su prijeko potrebne za očuvanje unutarnjeg mira, fokusiranog uma i neograničenog duha.

uz meditaciju život postaje slađi.

Na našim satovima joge naučit ćete jednostavne drevne tehnike poput gledanja svijeće, sunca, meditaciju na dah, mantru i sl...

17970272785409271.jpg

Iako su se promijenili uvjeti života u odnosu na prošlost, želja je ostala ista, svatko želi zdavlje, sreću i prosvjetljene. Nitko ne želi biti u patnji. Iz potreba pojedinca i učestalih psihofizičkih tegoba (problemi kralježnice,utrobe i prevelika kiselost organizma) sa kojima se pojedinac bori u ovom modernom društu, Gurudev Shri Shivakumar Swamiji Nasimath je prenio znanje Swamiju Urgayi, koji ga sistematizira i školuje učitelje. Svi instruktori Divine Hatha Yoge dugo godina meditiraju Divine Samadhi meditaciju,i na taj način profinjuju svoja osjetila i intuiciju, kako bi maksimalno prilagodili jogu svakom polazniku – što znači – ovaj oblik joge je maksimalno prilagodljiv svima. Uvijek se sjetimo da je joga u službi čovjeka, a ne obrnuto. Također, već i znamo koliko se energija može prenijeti od točke A do točke B, i to je još jedan veliki razlog zašto učitelji Divine Hatha Yoge puno meditiraju i rade napredne prakse, kako bi bili u stanju svojom pojavnošću pozitivno energizrati prostor, situaciju i ljude koje podučavaju.

5 načela Divine Hatha Yoge

zen_edited.jpg

1.načelo

Poveži se sa unutarnjim Atmanom, sa unutarnjom sviješću, tada sve dolazi bez napora i samo od sebe – ovo uobičajeno radimo putem meditacije ili na početku svakog sata intonirajući zvuk Om i kroz tehnike disanja.

YOGA RESORT_-14_edited.jpg

2. načelo

Uvijek budi sinkroniziran sa svojim dahom – ukoliko možeš disati, možeš i vježbati…

Beach Yoga-5.jpg

3. načelo

Uvijek nađi vremena za sukšma vyayama jogu – ona je na prvom mjestu, a zatim sve ostale asane – ovo su vježbe za svih 5 elemenata i 3 doše – mogu ih raditi i stari i mladi,kao i zdravi i bolesni. Ove jednostavne vježbe djeluju na zglobove, meridiane i vitalne organe, a nemaju nus pojave. 

.jpg

4. načelo

Ne zaboravi da je joga u službi čovjeka, a ne obrnuto; stoga, nikada ne smije doći do ozljede, osluškujte sebe i prilagodite znanje svojim mogućnostima – joga nije natjecanje…

_edited.jpg

5. načelo

Koristite vizualizaciju u svim asanama koje su nastale na sliku životinja, ali i onim ostalima kao planina, plesač, dijamant i sl.. Kroz vizualizaciju vježbanje asana zadire u puno dublje dimenzije i postaje poput čarolije, a naš um biva obogaćen nastalim slikama, te dolazi do buđenja latentnih kvaliteta i sposobnosti.

vježbajte s nama i preko youtube kanala...