top of page
28th TUESDAY YOGA CLASS - WEB READY_31_edited.jpg

TEČAJ ZA JOGA INSTRUKTORA

Divine joga je drevni sustav joge po 2500 godina staroj tradiciji Raja kraljevske joge Gurudeva Shri Shivakumar Swamijija Nasimatha koju je Swami Urgaya prenio na Zapad. Prilikom vježbanja Divine joge prenosi se energija i dolazi do iscjeljenja na svih 7 nivoa aure.

Namaste svima, 

ako ste ovdje, znači da je joga ostavila dubok utisak u vašem životu. Vjerujemo kako sve njene dobrobiti  koje ste iskusili želite podijeliti sa drugima. Za mene i Sanju ne postoji ništa ljepše od podučavanja. Život smo podredili samo tome, a na ovom jedinstvenom 300 satnom tečaju želimo svoje dugogodišnje iskustvo podučavanja i znanje podijeliti sa vama. Mi prenosimo drevnu tradiciju 2500 god raja (kraljevske) joge koju su nama prenijeli Swami Urgaya i Shri Shivakumar Swamiji Nasimath.  Upravo ovakav program je spoj drevne tradicije i moderne znanosti. Divine joga je prije svega terapeutska,  ona je funkcionalna i prilagodljiva svima.  Ne zanima nas pretjerani egzibicionizam, obožavamo jednostavnost i praktičnost. Podučavajući na ovakav način preko 15 godina, uz vaša povratna pozitivna iskustva,  uvjerili smo se u učinkovitost i moć ovog znanja i ovakvog načina rada. Divine joga sustav ima brojne alate; 3 osnovna su: joga psihofizičke vježbe (asane i kriye), tehnike disanja i meditacija. Tu su još  i pozitivne afirmacije, znanje o masaži i samomasaži, akupresuri, tapkanju i marma terapiji, omkari i mantra jogi, mudrama i bandhama,  radu sa kristalima i tibetanskim zdjelama, kao i tehnike koncentracije i relaksacije.

S ovim programom osposobljavanja steći ćeš znanja i vještine potrebne za dobru organizaciju treninga joge, primjenjujući suvremene principe i pravila sportskog treninga kao i nastavne metode. Također, steći ćeš znanja o pravilnom izvođenju svih vrsta vježbi, te pravilnom osmišljavanju i oblikovanju vježbi satova joge za pojedine populacijske grupe… Ova edukacija postat će i tvoje transformativno iskustvo, putovanje do potpuno nove dimenzije sebe i joge… Program stručnog osposobljavanja za poslove Instruktora / ice JOGE, odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a sprovodimo ga u suradnji s POU Libar Šibenik.

300 satni program VERIFICIRAN OD MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA RH, diploma/uvjerenje o osposobljenosti za instruktora joge ulazi u radnu knjižicu i omogućuje podučavanje joge i rad u skladu sa zakonom i pravilnicima.

ZAKONSKI OKVIRI

Iako među određenim krugovima instruktora joge postoje stajališta da ova drevna znanost vježbanja ne spada pod sport, činjenica jest da je sva tjelesna rekreacija sa građanima obuhvaćena Zakonom o sportu te da Sportska inspekcija vrši nadzor nad joga centrima/studijima. Prema Zakonu o športu čije provođenje od ljeta 2013. kontrolira Sportska inspekcija, rekreaciju sa građanima bez obzira na status (zaposleni, volonter, član) može provoditi ISKLJUČIVO kineziolog, bacc. trener ili osoba osposobljena certificiranim programom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Inozemni tečajevi i licence bilo koje vrste (npr. yoga alliance i sl. ) ne zadovoljavaju navedene zakonske uvjete!

Novčane sankcije za pojedince koji nemaju odgovarajuću osposobljenost iznose do 15.000,00 kn, odgovorne osobe do 30.000,00 kn, a za pravne osobe (klubove, fitnes centre, studije), do 100.000,00 kn uključujući mogućnost zabrane rada.

27th MONDAY YOGA CLASS - WEB READY_12.jpg

za koga je ovaj tečaj / program...

 • za sve koji već provode rekreaciju građana, a žele verificirati svoje znanje i zadovoljiti zakonske okvire

 • sve koji žele širiti jogu te pomagati drugima

 • zaljubljenike u jogu koji se žele osposobiti za vođenje joge i tako svoj hobi pretvoriti u posao ili dodatni izvor prihoda

 • zaljubljenike u jogu koji možda nemaju namjeru podučavati trenutno, ali vas zanima transformativno iskustvo i obilje znanja

 • osobe koje se žele prekvalificirati u vrlo traženo zanimanje sa izuzetnom perspektivom razvitka u skorijoj budućnosti

 • sportske klubove i društva, fitnes centre, pilates i joga studija ili centre, animacijske kuće koje žele osposobiti svoje djelatnike

 • kineziologe, sportske trenere, fizioterapeute koji žele doživjeti jogu na holističan način, te njen duhovni aspekt 

 • reikiste, bioenergetičare i sve koji rade već s energijom , a žele upotpuniti svoj rad joga alatima

 • RYT učitelje joge koji žele raditi u Hrvatskoj sukladno zakonskim okvirima

nastavne cjeline

 • osnove funkcionalne anatomije i fiziologije

 • osnove psihologije sporta i komunikacije

 • metodika podučavanja yoge

 • osnove teorije vježbanja yoge

 • osnove kineziološke metodike

 • zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć

 • praktična nastava

28th TUESDAY YOGA CLASS - WEB READY_8_edited.jpg

Unutar cjelina naučit ćete još mnogo dodatnih tema poput

ॐ povijesti, folozofije joge i joga načela života

ॐ holistične anatomije - 5 omotoča, čakre, nadiji, meridijani, marme & fascija

ॐ yogic healing - kako drevni jogiji liječe pranom 

ॐ načela joga prehrane

ॐ rad s djecom

ॐ primjenu zahvata  thai masaže u jogi

ॐ osnovna načela i pricipe yin & vinyasa flow joge

ॐ kako raditi online

ॐ aplikacija joge u turizmu 

ॐ joga na daskama - sup joga

ॐ poslovni aspekt joge - komunikacija & organizacija

uvjeti upisa

 • navršenih 18 godina života

 • završena minimalno četverogodišnja srednja škola

 • razgovor s voditeljem ( Sanja i Leonardo Gospodnetić)

 • iskustvo redovne prakse yoge i pismo preporuke učitelja/voditelja/instruktora kod kojeg se radilo

lokacija, trajanje & cijena

 • DSR Divine Yoga Studio Šibenik

 • 300 sati, nastava vikendom i po dogovoru; mogućnost teoretskog dijela online

 • uključena mjesečna članarina 5 x tjedno

 • certifikat koji ulazi u radnu knjižicu

 • Divine Hatha Yoga - Spoj drevne znanosti i modernog stila života - priručnik od 490 stranica 

 • Praktikum & konzultacije

 

CIJENA:

 • 1660 € jednokratno

 • 1800 € u ratama (6 rata)

 • trajanje programa -  3 mjeseca

Assisted Camel Pose

mogućnost neformalne edukacije

 • ukoliko već imate formalnu edukaciju, a želite dopuniti svoje znanje i vještine

 • ukoliko želite odslušati samo određene teme ili pak cijeli program tečaja

 • ukoliko niste joga instruktor i ne želite to biti, ali želite produbiti svoje vlastito znanje, praksu i iskustvo joge

CIJENE

 • 1000 € cijeli program tečaja

 •   265 € cjelina

Yoga Stretch

ISPUNI

prijavnicu

SUNSET 2_edited.jpg

Sve radosti ovog svijeta proizlaze iz želje da drugi budu sretni, a sva patnja ovog svijeta dolazi od želje da ja budem sretan.
- Shantideva

što kažu polaznici

tina_edited.jpg

Dragi Leo, prvo hvala što si me upoznao sa jogom! Kako godine prolaze, sve više shvaćam koliko sam sretna što si mi na svoj autentičan način približio kompletnu znanost joge, kako kroz život tako i kroz tečaj.

Prvi doticaj sa jogom ostavio je toliko snažan utisak da sam znala- to je to! Tu leži moja snaga, moj mir i odgovori na pitanja koja si postavljam od rođenja. Godine prakse i želja za dodatnim znanjem dovele su me u tvoju školu.

Tečaj je bio najbolji poklon koji sam sebi mogla dati. Na svoj poseban i topli način, približio si mi dodatno puno novih pojmova, strpljivo odgovarao na sva pitanja, naučio me sigurnoj praksi, čvrstim temeljima, strpljenju... U kratko, tečaj je jedan lipi paket pun redovite prakse, smijanja, dobre energije, otkrivanja i zanimljive teorije koji služi doživotno.

Danas i sama vodim studio za jogu i svaki dan sam zahvalna što radim ono što volim, što se svakim danom osjećam sve bolje i što imam mogućnost stečeno znanje prenositi na svoje polaznike. Nema mi lipšeg osjećaja nego vidit osmjehe na kraju sata.

Sve da te život i ne odvede u tom pravcu, smatram da je tečaj jedno odlično iskustvo koje ti može konkretno pomoći u radu na sebi.

Meni je svakako preokrenuo život.

- Tina Tičinović, instruktor joge & voditeljica Divine Yoga Studija Split

28th TUESDAY YOGA CLASS - WEB READY_24_edited.jpg

Kad imaš već iskustvo u samostalnoj vježbi i podučavanju drugih... Ali treba ti još nešto, onaj dodatni aspekt edukacije da budeš u potpunosti siguran u ono što radiš i podučavaš druge.... E upravo to se dobije na ovoj školi za instruktore, i teoretski, i iskustveno... Mnogo znači tko ti prenosi znanje, jer mnogo puta naletiš na predavača koji je samo isprazna prezentacija samog sebe, a bez onog pravog pokrića... 
Leo je upravo ono suprotno, osoba koja ima znanje, dugogodišnje  iskustvo sa raznim profilima ljudi, neiscrpnu želju za podučavanjem i pomaganjem drugima...Kad se spoje odličan predavač i sistematičan Program dobije se zaista Škola yoge za život....

- Sanja Gospodnetić, mag.oec, belly dance & joga instruktor, voditeljica Divine Yoga Studija Šibenik

309347225_786040679331588_1984562198936231238_n (1)_edited.jpg

Edukaciju za Voditelja joge pod vodstvom kineziologa i učitelja joge Leonarda Gospodnetića završila sam s vrijednim stečenim znanjem te bogatim iskustvom. Posebno bih istaknula opsežno znanje i iskustvo predavača, te veliku ljubav i trud da se prenese to znanje. Predanost i strpljenje predavača, da sa polaznicima edukacije prođe sve detalje, informacije i pitanja vezana uz jogu. Satovi su bili dinamični i zabavni, puni primjera i uključivali su aktivno sudjelovanje polaznika. Atmosfera je uvijek bila opuštena i zabavna, a predavač uvijek nasmijan.:)

Edukacija me pripremila za podučavanje joge, tj. za rad s ljudima. Osobito kako pomoći ljudima da se osjećaju bolje, zdravije i zadovoljnije u svome tijelu.

Ksenija Tadić, instruktor joge & fitnesa

adisa 3.jpeg

Predavač Leonardo Gospodnetić je jedan od razloga zbog kojeg bih svakome preporučila ovaj tečaj. Osim što je izuzetno drag i simpatičan, izuzetno je stručan u prenošenju znanja. Predmet nam je prikazao kroz svakodnevni život i  uveliko olakšao učenje istog. I nakon završene edukacije nastavili smo surađivati, što poslovno, što privatno.

- Adisa Gergić, instruktor joge, fitnesa i državna prvakinja u powerliftingu u kategoriji open do 84 kilograma

kako nam je bilo na prošlim edukacijama

što nakon...

bottom of page